Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

6 май - Ден на храбростта и Българската армия

Снимка: БГНЕС-архив

На празничния за българската армия ден 6 май в Авиобаза "Граф Игнатиево" се проведоха  атрактивни  полети. Показани бяха въздушен бой и поддръжка на наземни сили със самолети МиГ-29 и Су-25. Участваха и холандските самолети F-35. Гасене на пожар от въздуха, спасяване на пострадал и военномедицинска евакуация направиха екипажите на вертолети Ми-17 и Кугър. Няма опасност МиГ-29 да спрат да летят, каза командирът на българската военна авиация ген. Димитър Петров.

Във Варна военноморските сили показаха на Морска гара освобождаването на завзет от терористи кораб.

Бойни прийоми показаха и на полигон "Ново село" сухопътните войски от многонационалната бойна група на НАТО, заедно с американската рота "Страйкър".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конкурсът "ЕкоОбщина" – екология в градска среда

На 17 септември, след няколкогодишно прекъсване по вина на Ковид, стартира петото издание на конкурса "ЕкоОбщина – устойчив град и общество", инициатива на посолството на Франция и на Френския институт в България. Конкурсът си поставя за цел да..

публикувано на 19.09.24 в 11:40
Росен Карадимов

Само парламентът може да извади "мъртвите души" от избирателните списъци

В правомощията само на Народното събрание е да извади от избирателните списъци така наречените "мъртви души", но 50-ият парламент няма време да го направи, заяви служебният министър на иновациите Росен Карадимов. Той проведе във Велико Търново среща с..

публикувано на 19.09.24 в 09:04
Фотография на Хелга Парис. Снимка: „Гьоте институт“ - България

Изложба в София представя германската фотографка Хелга Парис

В Софийската градска художествена галерия днес от 18:00 ч. ще бъде открита изложбата "Хелга Парис. Фотографии". Кураторът Инка Шубе ще присъства лично на откриването, а на 20 септември ще направи и тур с изложбата. Макар и непознато в България,..

публикувано на 19.09.24 в 06:10