Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските представители в конкурса "Евровизия" няма да пеят на финала

4
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Торино се проведе се първият полуфинал от конкурса "Евровизия". Българската рок група Intelligent Music Project с тяхната песен "Intention" не успя да се класира за финала.

Но групата получи комплименти, предава кореспондентът на БНР в Италия Елена Шаханова. "Прекрасно сценично присъствие и вокална интерпретация, пеят така, че създават усещане за щастие и свобода, което е нещо изключително хубаво", каза за изпълнението на групата специалният коментатор за обществената телевизия РАИ, големият музикален критик, музикант и текстописец Кристиано Малджолио.

За финала се класираха считаният за фаворит Kalush Orchestra от Украйна, представителите на Швейцария, Литва, Нидерландия, Молдова, Португалия, Исландия, Гърция, Норвегия и Армения.

Снимки: ЕПА/БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"О-ооо!"

Вече четири десетилетия група Атлас не престава да ни поднася своята музика. Най-новата им песен с минималистичното заглавие "О-ооо!" е динамична, с характерно ню-уейв звучене, запомнящи се мелодична линия и риф. Песента е втори сингъл от..

публикувано на 28.08.24 в 10:15

"Ехо"

Ангел Проданов - Ачо е почти 30-годишен, и макар че от малък свири на пиано и учи солфеж, професионално се занимава с музика от около седем години. Следват участия в няколко телевизионни предавания, като през 2020 г. в "Гласът на България" има..

публикувано на 26.08.24 в 10:15

"Като птиците"

Лятото е сезонът, в който се провеждат най-много и разнообразни фестивали. Един от тях започва днес, 23 август, в Севлиево. Там от 2017 г. крепостта "Хоталич" се превръща в сцена, на която се изявяват родни рок групи. Тази година откриването ще бъде..

публикувано на 23.08.24 в 10:15