Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпада задължителното носене на маски в летищата и по време на полети

Снимка: БГНЕС

Маските за лице няма да са задължителни на летищата и полетите в Европа от 16 май, съобщи Европейската агенция за авиационна безопасност и Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията.

Но в съобщението за новите препоръки се припомня, че маската остава една от най-добрите защити срещу предаване на Covid-19. "За пътниците и екипажите това е голяма стъпка към нормализацията на въздушните пътувания. Но пасажерите трябва да имат отговорно поведение и да уважават избора на другите около тях. И пътник, който кашля или киха трябва сериозно да се замисли за слагането на маска, за да подсигури седящите наблизо", коментира пред REUTERS Патрик Ки, изпълнителен директор на агенцията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е осмата най-добра страна за инвестиране в недвижими имоти в Европа

Страната ни е осмото най-добро място за инвестиране в недвижими имоти в Европа, става ясно от проучване на британската компания 1st Move International. Според изследването годишната брутна доходност от наеми у нас възлиза на 4,65%. Същевременно..

публикувано на 12.10.24 в 13:09

Шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца

Над шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца в сравнение с м.г. са постъпили в Националния център за безопасен интернет, съобщи за БНР Антоанета Василева от организацията. Деветдесет и девет процента от оплакванията се отнасят до..

публикувано на 12.10.24 в 11:53
Валентин Мундров

Изтеклият срок на машините за гласуване няма да повлияе на вота

Изтеклите гаранции на машините за гласуване няма да създадат проблем на предстоящите парламентарни избори, увери пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му, изтеклият срок на годност на машините не..

публикувано на 12.10.24 в 10:24