Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетен Витоша фест на 14 и 15 май

Снимка: Пролетен Витоша Фест

Като цветна и приключенска рамка на Европейската нощ на музеите в София (която е на 14 май) пешеходната зона пред Националния исторически музей в полите на Витоша планина тази събота и неделя ще се превърне в сцена на Пролетен Витоша Фест.

По идея на столичния район „Витоша“ от 10.00 ч. до 22.00ч. са предвидени разнообразни и атрактивни дейности на открито за малки и големи. На място ще бъдат разположени спортни площадки за различни видове спорт - футбол, баскетбол, тенис на маса, фитнес и бадминтон. Любителите на творческите занаяти ще могат да разгледат ръчно изработени бижута, дрехи и сувенири. Хокеен Клуб "ЛЕВСКИ-СОФИЯ" ще направи демонстрация на хокей на ролери, а малките гости на събитието в съботния ден ще могат да гледат актьорите от куклен театър Мале-мале с техния спектакъл "Дядо вади ряпа" и шоу със сапунени балони в неделя. Сред атракциите ще бъдат и зумба инструктурите от цяла София, които ще организират своеобразен Зумба маратон. И двете вечери ще завършат с кинопрожекция на открито с начален час 20.30ч..

Събитието се организира от Район "Витоша" на Столична Община в партньорство с Базар на изкуствата и творческите занаяти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Маричков

България се сбогува с великия Кирил Маричков

Трагичната смърт на рок легендата Кирил Маричков, който загуби живота си при инцидент преди концерт във врачанското село Селановци, предизвика емоционалните коментари на стотици хиляди фенове, музиканти, общественици и политици. Отиде си “щурецът”..

публикувано на 12.10.24 в 09:36

Тиквени фантазии в Севлиево

Севлиево е „царството на тиквата“. Вкусният плод се отглежда в изобилие в тази част на Северна България. Не случайно местните са му посветили специален фестивал, който се провежда в рамките на Севлиевския есенен панаир. Тази година началото бе..

публикувано на 12.10.24 в 09:05

Бащи, разделени от децата си, за пореден път призоваха за споделено родителство

Бащи излязоха на пореден протест в столицата, настоявайки чрез промени в Семейния кодекс да се въведе споделеното родителство. Бащи призоваха за въвеждането на споделено родителство “ Голям проблем е, че дори да имаш режим на лични контакти с..

публикувано на 12.10.24 в 08:54