Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Украинският президент иска Евровизия да се проведе в Мариупол

Украйнската група "Kalush Orchestra" спечели "Евровизия 2022"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия е нанесла пореден ракетен удар срещу украински военен обект в Лвовска област, съобщиха от администрацията на Лвов. Ситуацията в Донбас остава много тежка, предупреди украинският президент Володимир Зеленски, който разговаря в Киев с делегация от Сената в САЩ. Зеленски заяви, че страната му ще направи всичко възможно, за да бъде домакин на песенния конкурс "Евровизия 2023" във възстановения украински град Мариупол. Обещанието дойде след победата на Kalush Orchestra на "Евровизия 2022".


Сраженията в Донбас продължават.
Руските войски са изтласкани от Харков, а в района на Изюм украинците провеждат контранастъпление. Украинският министър на отбраната Олексий Резников посочи, че страната „навлиза в дългосрочната фаза на войната“ и Киев се готви до края на годината да мобилизира армията от 1 млн. души, предава УНИАН.

Руският президент Владимир Путин заяви пред финландския президент Саули Нийнисто, че Москва е готова за преговори с Киев, но украинската страна не показва интерес към това, съобщи пресслужбата на Кремъл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Роженски манастир “Свето Рождество Богородично”

Копие на чудотворната икона в Роженския манастир събира много богомолци за храмовия празник

Роженският манастир “Свето Рождество Богородично” ще отбележи днес храмовия си празник с литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица, благославяне на манастирския курбан и раздаването му за здраве. След като пред 1761 г. манастирът губи..

публикувано на 08.09.24 в 06:00

Топла неделя почти без валежи

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над източните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но почти няма да вали. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София – около 27°. Над планините ще бъде предимно..

публикувано на 07.09.24 в 18:30
Румен Радев

Румен Радев очаква ЦИК да контролира изпълнението на разпоредбите на Изборния кодекс

“ Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс .” Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево, където участва в тържеството по повод 60-годишнината от обявяването на града. “ Тук не става..

публикувано на 07.09.24 в 12:49