Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват се две изложби за 140-ата годишнина от рождението на Владимир Димитров – Майстора

Снимка: nationalgallery.bg

От 18.00 часа на 19 май в Националната галерия "Квадрат 500“ ще бъде открита изложбата "Образът на Майстора“, посветена на 140-годишнината от рождението на класика на българското художествено изкуство Владимир Димитров (1882-1960 г.). В събитието ще участват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Втора изложба, посветена на големия български художник, наречена "Майсторът и родното изкуство“, се открива в галерия "Двореца“. И двете изложби са под патронажа на президента Румен Радев.

Изложбите се осъществяват в сътрудничество между Националната галерия и над 25 музеи, галерии, културни институции и частни колекционери от страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мариус Куркински открива фестивала "София Моно"

Литературата оживява на откритата театрална сцена в парка на Военна академия "Георги С. Раковски" между 17 и 25 юли в рамките на фестивала "София Моно". Тази година програмата се състои предимно от драматизации по литературни творби на бележити автори за..

публикувано на 17.07.24 в 07:10

"Топло фест" 2024 – политаме "Високо във въздуха" с хвърчила, музика и много забавления!

Пространството за изкуство, култура и диалог "Топлоцентрала" в София се готви за грандиозно закриване на своя пети сезон с пето юбилейно издание на емблематичния фестивал "Топло фест".  Под мотото "Високо във въздуха" пъстри хвърчила ще..

публикувано на 13.07.24 в 08:05
Димка Владимирова

Напусна ни народната певица Димка Владимирова

Тя е родена е на 28 юли 1935 г. в странджанското с. Бистрец. На 17 години се явява на конкурс в Държавния ансамбъл за народни песни и танци в София, където е одобрена за хоровия състав на Филип Кутев.  Владимирова е сред основателките на Ансамбъла за..

публикувано на 12.07.24 в 12:17