Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещат се премиерите на България и Северна Македония

Снимка: архив

В рамките на традиционната българска визита в Рим и Ватикана в навечерието на 24 май днес българският премиер Кирил Петков ще посети базиликата „Санта Мария Маджоре“, където папа Адриан ІІ благославя славянската азбука и книги. След това Петков ще се срещне с делегация от Република Северна Македония, водена от премиера Димитър Ковачевски.
Срещата ще се проведе на фона на напрежението заради ветото на България за начало на преговорите за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз.
Преди дни във видеообръщение премиерът Кирил Петков призова президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност за състоянието на преговорите между България и Република Северна Македония.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07