Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещат се премиерите на България и Северна Македония

Снимка: архив

В рамките на традиционната българска визита в Рим и Ватикана в навечерието на 24 май днес българският премиер Кирил Петков ще посети базиликата „Санта Мария Маджоре“, където папа Адриан ІІ благославя славянската азбука и книги. След това Петков ще се срещне с делегация от Република Северна Македония, водена от премиера Димитър Ковачевски.
Срещата ще се проведе на фона на напрежението заради ветото на България за начало на преговорите за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз.
Преди дни във видеообръщение премиерът Кирил Петков призова президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност за състоянието на преговорите между България и Република Северна Македония.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Срещата на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова в София, 13 септември 2024 г.

Румен Радев обясни липсата на македонско знаме на срещата му с президента на РСМ

Президентът Румен Радев определи като конструктивна и откровена в приятелска атмосфера срещата си с президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска- Давкова, която се проведе в петък, 13 септември, в София. Силяновска-Давкова посети..

публикувано на 16.09.24 в 15:41

Българският патриарх Даниил благослови децата за новата учебна година

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил отправи окръжно послание за новата учебна година към учители, ученици и родители. В посланието си "с отеческа любов и архипастирско благословение“ Негово Светейшество благопожелава " новата учебна година..

публикувано на 16.09.24 в 13:00

Премиерът Димитър Главчев: Първият учебен ден е знакова дата

За цяла България първият учебен ден е знакова дата и може да се каже, че това е един от най-големите празници. С тези думи служебният премиер Димитър Главчев се обърна към учители, ученици и родители при откриването на учебната годината в столичното 35..

публикувано на 16.09.24 в 12:55