Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коалиционен съвет ще разгледа темата за Северна Македония

Снимка: Ани Петрова

На коалиционен съвет, свикан от премиера Кирил Петков, днес в Министерския съвет партньорите в управлението на страната ще разгледат темата за Северна Македония. Премиерът призова и президента Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност по същата тема, пред който да бъде представен отчет за напредъка в двустранните отношения през последните 6 месеца.
"Преди пет месеца такъв КСНС вече беше свикан и той стигна до една единодушна позиция, че българското вето върху преговорния процес на Северна Македония за ЕС не бива да бъде вдигано, преди Скопие да изпълни българските условия. До този момент няма индикации, че Северна Македония е готова на каквито и да било отстъпки", коментира за БНР политологът Борис Попиванов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

70 български ученици се борят за Световната ученическа купа в Стокхолм

Около 70 изключителни млади ученици на възраст от 10 до 18 години представят България на Световната ученическа купа в Стокхолмския глобален кръг  (World Scholar’s Cup). Те участват във форума наред с над 1100 водещи млади умове от поне 30 страни,..

публикувано на 16.07.24 в 15:17

Софийският университет и Университетът Бенгази искат да развиват съвместни проекти

Представители на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Университета Бенгази - най-големия и най-стар университет в Либия, създаден през 1955 г., обсъдиха в Бенгази възможностите за сътрудничество. Университетите планират обмяна на студенти и..

публикувано на 16.07.24 в 14:00

Президентът летя над София и коментира мандата за съставяне на правителство

Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на останалите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали ще има такава подкрепа...

публикувано на 16.07.24 в 13:03