Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ламбе Алабаковски с обвинение за подпаления Български културен дом в Битоля

Снимка: fokus.mk

Заподозреният за палежа на Българския културен дом “Иван Михайлов” в Битоля Ламбе Алабаковски вече има повдигнато обвинение, съобщи прокуратурата в града. Мъжът вчера беше задържан и ще остане в ареста осем дни. 34-годишният певец живее в Съединените щати, но преди няколко седмици се е върнал в Битоля. Той е признал, че е извършил престъплението.

“Извършеното срещу културния център не е солова акция, този човек се движи в антибългарски среди”, коментира пред Нова тв специалистът по българо-македонските отношения Любчо Нешков. Междувременно опозиционната партия “Левица” настоя за отхвърляне на повдигнатото обвинение и призова да бъде организиран протест в защита на Ламбе Алабаковски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 юли 2024 г.

Началото на седмицата настъпва с Горещниците – най-знойните дни в годината според народните ни поверия. В „България днес“ ще говорим за огъня и водата и всичко, което те означават в нашата култура. След това ще се „разхладим“ с..

публикувано на 15.07.24 в 19:00

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46
Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59