Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев ще се срещне с германския си колега Кристиан Линднер

Снимка: архив,Getty Images

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев ще се срещне днес в София с министъра на финансите на Федерална република Германия Кристиан Линднер и водената от него делегация. 

Сред темите на разговора ще бъдат икономическата и фискална конюнктура в страната ни, Планът за възстановяване и устойчивост и провеждане на свързаните с него реформи,  задълбочаването на двустранните отношения и актуални въпроси от международния дневен ред, свързани предизвикателствата във връзка с руската инвазия в Украйна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пощите ще обменят левове в евро в малките населени места след влизането ни в Еврозоната

Левове в евро ще могат да се обменят безплатно в 2230 станции на "Български пощи" в населени места, в които няма банки. Правителството възложи на "Български пощи" да обменя на каса банкноти и монети от левове в евро за срок от 6 месеца, считано от датата..

публикувано на 17.07.24 в 17:17
Цветелина Пенкова

Българският евродепутат Цветелина Пенкова е избрана за президент на Европейския енергиен форум

Българският евродепутат от БСП Цветелина Пенкова беше избрана единодушно за президент на Европейския енергиен форум - най-голямата енергийна организация в Брюксел. Пенкова ще бъде първата жена президент на организацията. За първи път през 20-годишната..

публикувано на 17.07.24 в 15:27

Предстои BALKAN RUN 2024 - маратон до най-високия връх на Стара планина

Планинското бягане BALKAN RUN 2024 до старопланинския връх Ботев и обратно ще се проведе тази неделя, 21 юли 2024 г., по 41-километров маршрут със старт/финал в гр. Карлово. Трасето е с обща положителна денивелация D+3280м в самото сърце на Национален..

публикувано на 17.07.24 в 14:35