Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Атина учители от българските училища в чужбина се запознаха със съвременни методи на преподаване

Снимка: @BNUKiriliMetodii

Учители от българските училища зад граница участваха в практическо обучение в Атина, на което се запознаха с интерактивни методи за преподаване на българска литература, съобщи за Радио България Снежина Мечева, директор на българското неделно школо “Иван Станчов” в Лондон. Събитието се проведе с благословението на русенския митрополит Наум и в рамките на сключеното споразумение между Русенската света митрополия и Асоциацията на българските училища в чужбина.

По време на обучението бяха разгледани християнските ценности във включените в учебната програма творби на Йордан Йовков. Една от целите на инициативата беше уроците по българска литература да допринесат за изграждането на нравствени устои в учениците.

Домакин на събитието беше българското училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Атина, а водещ на учебните занятия - Огнян Узунов от Русенската света митрополия. В края на обучението участниците получиха удостоверения от името на митрополит Наум.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската държава строи футболно игрище в молдовското с. Паркани

Футболно игрище, отговарящо на съвременните стандарти ще бъде построено в приднестровското село Паркани, където се намира една от най-големите български общности в Молдова. Проектът, иницииран от местните жители е финансиран от правителството на България..

публикувано на 16.07.24 в 12:49

"Да хванем иглата!" - или как в Япония се учат на българска бродерия

Уъркшоп по българска бродерия организира Ирен Величкова-Ямами - дългогодишна изследователка на това изкуството и автор на картата на България в шевици, подарена от самата нея на Националния исторически музей в София. Българката, която повече от 35..

публикувано на 14.07.24 в 08:14

Абитуриентите от българското училище в Одеса желят да продължат образованието си в България

Двадесет и осем абитуриенти от Българското неделно училище “Васил Априлов” в украинския град Одеса получиха удостоворенията си за завършен 11 клас и заявиха желанието си да учат в български университети, информира ни Българската телеграфна агенция...

публикувано на 13.07.24 в 10:16