Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: При доказателства или съмнение руските дипломати тряба да бъдат отзовани

Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Руските дипломати, за които има доказателства или съмнение, трябва да бъдат отзовани, но след двустранен диалог. Тази позиция изказа вицепрезидентът Илияна Йотова по повод възникналото напрежение между София и Москва след решението да бъдат изгонени 70 руски дипломати. Тя изрази надежда, че няма да се стигне до скъсване на двустранните отношения.

При връчването на мандат за съставяне на ново правителство от "Продължаваме промяната" не са коментирани персоналните промени в кабинета, каза още Илияна Йотова, която присъства на връчването на проучвателния мандат. “Асен Василев (номиниран за премиер – бел.ред.) начерта една много амбициозна програма за следващите 6 месеца - впрочем всичко това, което не беше свършено до този момент. Останах с впечатлението, че той ще се опита да направи правителство и затова му желая успех”, заяви пред журналисти вицепрезидентът по време на участието си във фестивал на азиатското изкуство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ясен Томов

България търси алтернативни варианти за евакуация на сънародниците ни от Ливан

Извеждането на български граждани от Ливан, извършено с два полета до България, вече изглежда трудно осъществимо, смята посланикът ни в страната Ясен Томов. По думите му, следващ полет е рискован, затова и се обмислят алтернативни варианти как..

публикувано на 03.10.24 в 16:14

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 20

В брой 20 на предаването слушайте : За работата на Центъра за славянски езици и култури Лисабонския университет и българския лекторат в най-голямото висше училище в Португалия – разговор с проф. Георги Христовски и ас. Ана Карина..

публикувано на 03.10.24 в 12:00

До 15 октомври “България Еър” спря полетите до Израел

Поради официална препоръка на Европейската комисия и Асоциацията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA), “България Еър” анулира полетите си от и до Израел до 15 октомври включително, съобщи на своята интернет страница националният..

публикувано на 03.10.24 в 10:41