Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Молдова призоваха за съхраняването на Тараклийския университет

Снимка: tdu-tar.md

Българите в Молдова отправиха призив до президентите на България и Молдова Румен Радев и Мая Санду за съхраняването на Тараклийския университет. Документът беше приет единодушно на Извънредно събрание на българите в Молдова в аулата на учебното заведение. Те посочиха, че с решението си молдовските власти нарушават Споразумение между България и Молдова.

"Молим исканията и надеждите на българското етническо малцинство в страната да бъдат взети под внимание и да намерят дължим, подобаващ отговор у представителите на съответните структури, в противен случай смятаме да използваме правото си да се борим с всички легални, законни методи за съхраняване на Тараклийския държавен университет", се казва в приетия днес документ, цитиран от БТА. Той ще бъде пратен и до дипломатическата мисия на ЕС в Кишинев и други международни организации. 
По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици ще се обучават по проекта “Ние сме бъдещето на Босилеград”

Културно-информационният център “Босилеград” подготвя възпитателно-образователен проект за ученици, който се нарича “Ние сме бъдещето на Босилеград”. Проектът ще започне още в началото на септември, а заниманията ще се провеждат в следобедните..

публикувано на 31.08.24 в 07:20

Красотите в Смолянско разгледаха деца от училище "Българче" в Неапол

Забележителности в района на град Смолян разгледаха деца от училище "Българче" в Неапол в четвъртия ден от своята екскурзия у нас по програма „България - образователни маршрути“ на Министерството на образованието и науката, предаде БТА...

публикувано на 29.08.24 в 14:55

Вече можем да се запознаем с участниците в "БалканФолк-Майорка"

Българската асоциация "БалканФолк-Майорка" започна да представя на своята страница във Фейсбук  участниците в третото издание на Международен фолклорен фестивал, който предстои през октомври в Палма де Майорка, Испания. Събитието ще се проведе..

публикувано на 28.08.24 в 18:07