Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ратифицира присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО

Снимка: БГНЕС

Парламентът ратифицира на две последователни четения протоколите към Северноатлантическия договор за присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО. Гласуването е след срещата на върха на НАТО в Мадрид през юни, когато съюзниците поканиха двете държави да станат членове на Алианса и те подписаха протоколите за присъединяване. 

Преди вота депутатите подчертаха, че войната в Украйна вместо да отслаби НАТО и демократичния свят е довела до стратегическа промяна, която засилва тяхната сигурност, като приемането на двете нови страни в пакта изобщо не подлежи на дебат. 

Единствено от най-малката парламентарна група на „Възраждане“ се обявиха против ратификацията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07