Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ очаквано отказа да състави правителство

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС, а от политическата формация го върнаха веднага.  Държавният глава обяви, че на 15 юли свиква политически консултации с парламентарно представените партии, за да реши на кого да връчи третия проучвателен мандат. По информация на БНР той ще бъде връчен на 18 юли.

До процедурата се стигна, след като на 22 юни коалицията на Кирил Петков изгуби парламентарния вот на доверие. От "Продължаваме промяната" не успяха да постигнат ново мнозинство с първи мандат за сформиране на правителство.

Президентът Радев посочи, че независимо дали са в управлението, или в опозиция всички парламентарни сили носят отговорност за намиране на изход от задълбочаващите се инфлация, здравна и социална кризи. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Червен код за горещини е подаден за областите Благоевград, Русе, Плевен и Велико Търново, оранжев е кодът за останалите области 

Във вторник  ще е слънчево и много горещо. Минималните температури ще са между 17° и 23°, в София 17°. Максималните ще са от 37° до 42°, в столицата 37°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен бриз от изток-североизток. Температурите на въздуха ще..

публикувано на 15.07.24 в 19:05

В България преобладават висшистите, работещи на постоянен договор

България е сред страните в Европа с най-висок дял на висшистите, които работят на постоянен трудов договор, предаде БТА като цитира мащабното европейско изследване Eurograduate 2022. Според изследването, в което участва Министерството на образованието и..

публикувано на 15.07.24 в 19:05

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46