Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тараклийският държавен университет запазва академичната си автономия

Снимка: архив

Тараклийският държавен университет „Григорий Цамблак“ в Молдова запазва академичната си автономия и университетска идентичност, съобщи пресцентърът на държавния глава. Молдовските институции са решили висшето училище да не бъде сливано с Педагогическия държавен университет „Йон Крянга“ в Кишинев.

В писмо до президента Румен Радев академичната общност на университета благодари за ефективната му намеса за запазване на "единствения университет в чужбина със засилено преподаване на българска филология, българска история, българска музика и българска култура".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Северна Италия популяризират родната история и приноса на Славейковия род

На 22 и 23 септември в красивото италианско градче Брунате над езерото Комо, на фона на величествените Алпи и гледката към цялата долина на Ломбардия се събраха българи, предимно от Северна Италия. В продължение на два дни те почетоха не само официалния..

публикувано на 06.10.24 в 07:15

В Рим откриват изложба по случай 200-годишнината от издаването на “Рибен буквар”

Изложбата “Петър Берон. 200 години от издаването на Рибен буквар” се открива тази вечер в Българския културен институт в Рим, съобщиха от институцията в италианската столица. Събитието е включено в програмата за отбелязване на 155-ата годишнина от..

публикувано на 05.10.24 в 16:09

Българо-германска изложба в Чикаго прави мост между Ветровития град и Хамбург

Председателката на Клуба на българските жени и семейства в Хамбург – Емилия Юкер – за втори път ще представи картините си пред публика в Чикаго, като този път изложбата е посветена на 30-ата годишнина от сътрудничеството между градовете от двете страни..

публикувано на 04.10.24 в 15:40