Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Географският център на България привлича природолюбители в дните на Узана поляна фест

Снимка: uzanafest.gabrovo.bg

Необикновени емоции сред природата в разгара на лятото обещава превърналият се в традиция екологичен фестивал в местността Узана край Габрово. Топло посрещане на всички, за които общуването със и сред природата е вдъхновяващо, много музика, изкуства, знания и споделени емоции обещават дните от 22 до 24 юли.


“Узана поляна фест“ се организира от Община Габрово и е част от „зелените“ инициативи, посветени на опазването на природата. Устремен към екологичното поведение и грижата за природата, фестивалът е платформа за среща на зелените идеи и успешните екологични модели, арт инициативи и здравословни продукти.

За гостите е обособен безплатен палатков лагер в близост до поляната на феста, а специално разкрита екологична автобусна линия ще извозва желаещите да се включат в „зеления“ фестивал от автогарата в Габрово до Узана и обратно.

Съставил: Весела Кръстева

Снимки: uzanafest.gabrovo.bg
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите продължават, по върховете ще превали и сняг

През нощта  над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее; по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне..

публикувано на 16.09.24 в 19:05

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47