Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен фолклорен фестивал създава феерия от ритми в центъра на Пловдив

Снимка: plovdiv.bg

От 25 до 29 юли Пловдив е домакин на Международния фолклорен фестивал, който се провежда отново след двегодишна пауза заради ковид пандемията. В тазгодишното 26-о издание на фестивала участват фолклорни състави от Аржентина, Бразилия, Румъния, Грузия и Турция, а домакини от българска страна са фолклорен ансамбъл "Тракия" – Пловдив и фолклорен танцов ансамбъл "Дилянка". Официалното откриване е с церемония на Античния театър довечера от 20 часа, съобщава БНР Пловдив.

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилета на съставите. Те ще тръгват от "Дом Левски", ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов" пред община Пловдив, където с начален час 18.00 ч. ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20 часа.

Всички концерти са с вход свободен!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

350 гръцки младежи учат морски специалности във Варна

Запазва се висок интересът на гръцките младежи да се обучават във Военноморското училище във Варна. В момента 350 младежи от южната ни съседка се обучават по морски специалности във Варна, съобщи за БНР Варна зам.-ректорът по чуждоезиково..

публикувано на 02.10.24 в 22:47

Премиерът Главчев: Към момента няма заплаха за сигурността на страната

Към момента няма информация за застрашаване на средата за сигурност на българските граждани. Въпреки това са взети засилени мерки за сигурност в страната, осигурена е охрана на стратегически места у нас. Това беше оповестено след края на свиканото за..

публикувано на 02.10.24 в 19:14

България днес - 2 октомври 2024 г.

За ситуацията в Близкия изток и безопасността на българските граждани в Ливан, Иран и Израел - това е водещата тема, с която започва днешната програма на Радио България. Пловдив, изкуството и фестивалите в началото на есента са останалите акцентите в..

публикувано на 02.10.24 в 19:00