Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 27.07.2022 г. - Сряда

Горещо време, след обяд на запад ще се заоблачи и ще завали

Снимка: burgascity.com

В сряда ще е слънчево. След обяд в Западна България ще се заоблачи. До полунощ на места ще има кратки, интензивни валежи с гръмотевици. Максималните температури ще са от 34 до 39°, в София - 34°.
Над Черноморието остава слънчево с умерен бриз от изток-югоизток. Температурите ще са до 27-30°, морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
В планините ще е слънчево. След обяд със северозападен вятър над западните масиви ще се заоблачи и до полунощ там ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 м. ще е 28°, на 2000 м. до 20°.
В четвъртък в Западна и Централна България ще превали и прегърми. Дневните температури ще се понижат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Софийският университет и Университетът Бенгази искат да развиват съвместни проекти

Представители на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Университета Бенгази - най-големия и най-стар университет в Либия, създаден през 1955 г., обсъдиха в Бенгази възможностите за сътрудничество. Университетите планират обмяна на студенти и..

публикувано на 16.07.24 в 14:00

Президентът летя над София и коментира мандата за съставяне на правителство

Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на останалите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали ще има такава подкрепа...

публикувано на 16.07.24 в 13:03

Очаква се въздушна помощ от Чехия и Румъния за гасене на пожарите в България

Задвижили сме механизма за гражданска защита към ЕС. Имаме потвърждение от Чехия, която ще изпрати два хеликоптера. Чакаме потвърждение и от Румъния. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов, който пристигна в Стара Загора, където продължава борбата..

публикувано на 16.07.24 в 12:52