Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карантината за Covid-19 може да бъде намалена на 5 дни

Снимка: архив

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев ще предложи намаляване на карантината за Covid-19 на 5 дни. „Може да говорим и за 7 дни, и за 5“, каза той пред "24 часа". Кунчев посочи, че е ясно, че две трети от заболеваемостта е "невидима" и не попада в регистрите, поради което мярката с изолацията не е ефективна. По думите му, ако човек се чувства добре, може да вземе мерки - да носи маска, да спазва дистанция, без да остава вкъщи. „Това вече не се налага. Чисто и просто вирусът не е това, което беше в началото на 2020 г.“, заяви Кунчев.
В момента всички заразени с потвърден COVID-19 подлежат на 10-дневна изолация, а техните контактни - на седем.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите постепенно спират, но остава хладно

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество. В сряда след обяд , от запад валежите ще..

публикувано на 10.09.24 в 19:45

От полунощ приемат онлайн заявления за гласуване в чужбина

Избирателната комисия започва да приема онлайн заявления за гласуване в чужбина в полунощ, съобщи ЦИК на брифинг. Възможността за подаване на заявлението през интернет страницата на Централната избирателна комисия ще приключи в 24.00 ч. българско..

публикувано на 10.09.24 в 18:13

Българите са с най-много здравословни проблеми в Европа

България е една от водещите страни в Европа по най-голям брой здравословни проблеми на глава от населението. Данните бяха изнесени по време на 11-я Годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който се провежда в Бургас под..

публикувано на 10.09.24 в 13:10