Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 02.08.2022 г. – вторник

Ще е топло с изолирани следобедни валежи на североизток и над планините

Снимка: БГНЕС

Вторник ще започне със слънчево време над цялата страна. След обяд на североизток ще има заоблачавания. Максималните температури ще от 28 до 33°, в София – около 28°.

Над Черноморието до обяд ще е слънчево. След обяд на север ще се заоблачи и там не са изключени изолирани, кратки валежи. Максималните температури ще са 27-29°. Морската вода остава 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд на места не са изключени изолирани, кратки валежи. Максималната температура на височина 1200 м ще е 22°, на 2000 м до 15°. 

В сряда и четвъртък ще се задържи слънчево, със следобедни заоблачавания и изолирани валежи. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

An image from the exhibition

Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната - фотосвидетелства от Украйна

Пет серии фотографии показват ужасите на войната в украинския град Миколаев. Експозицията "Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната" ще бъде представена в рамките на 11-ия фестивал "ФотоФабрика" днес от 19.00 ч. и ще може да бъде разгледана до..

публикувано на 23.08.24 в 06:30

Фестивалът на носията в Жеравна съживява българския дух от старо време

Народни песни и танци събират любителите на българския фолклор на поредното издание на Фестивала на носията в Жеравна. Тази година събитието ще се проведе в дните от 23 до 25 август. "Облекли народни носии и прекрачили век и половина назад, в..

публикувано на 23.08.24 в 06:15

Археолозите откриха богато погребение на тракийски войн от римската епоха

Ценни и уникални археологически находки са разкрити при разкопки в землището на тополовградското село Капитан Петко войвода, съобщи БТА. Археолозите под ръководството на Даниела Агре са се натъкнали на вероятна гробница на тракийски аристократ на римска..

публикувано на 22.08.24 в 14:34