Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната” няма да се коалира с ГЕРБ на Бойко Борисов

Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Продължаваме промяната” няма да се коалира с ГЕРБ, докато партията се ръководи от Бойко Борисов, заяви пред журналисти бившият премиер Кирил Петков. Той добави, че все още няма решение дали ПП ще се яви на предстоящите избори с партньора си в управлението “Демократична България”. “Ние знаем, че ще бъдем в коалиция с тях след изборите, въпросът е в какъв формат ще имаме шанс за 121 депутати”, коментира Кирил Петков. Позовавайки се на опита си, той добави, че без парламентарна подкрепа няма стъпки за антикорупция и газова диверсификация.

Бившият премиер определи като “безумие” отказа на ЦИК да избере председатели или секретари в районните избирателни комисии от най-голямата партия, каквато е "Продължаваме промяната". Затова и формацията му ще обжалва решението.

Кирил Петков каза още, че в последния месец са публикувани над 3500 статии срещу доскорошните управляващи. “Това е една непрекъснато работеща индустрия, която се опитва да очерня нашето правителство”, подчерта той.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За два дни България трябва да определи своя еврокомисар

В писмо до председателите на парламентарните групи в 50-о Народно събрание служебният премиер Димитър Главчев се обърна с призив до 29 август да му бъдат предложени две кандидатури за български еврокомисар в следващата Европейска комисия...

публикувано на 27.08.24 в 16:12

Български ученици спечелиха пет медала на състезание по астрофизика в Бразилия

На Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Бразилия, български ученици спечелиха пет медала, съобщи Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Това е най-престижното състезание по астрофизика, а тази година в него..

публикувано на 27.08.24 в 11:20

В Бургас ще танцуват в народните ритми на България, Румъния и Словакия

Концертът "Фолклорен форум" ще зарадва почитателите на народната музика на 27 август от 19 часа на сцена "Охлюва" в Морската градина на Бургас. Публиката ще има възможност да се наслади на фолклорни песни и танци от България, Румъния и Словакия...

публикувано на 27.08.24 в 08:05