Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областните управители на Габрово и Тараклия обсъдиха бъдещо сътрудничество

Иван Паслар (в средата) и Кристина Сидорова по време на срещата
Снимка: gb.government.bg

Областният управител на Габрово Кристина Сидорова е обсъдила с колегата си от област Тараклия Иван Паслар бъдещо сътрудничество, тъй като двата района имат много допирни точки, съобщават от областната администрация. Гостите от Тараклия са се запознали с икономическия, културния и туристическия профил на Габрово и предстои да разговарят с ръководството на Техническия университет в града за възможностите за дистанционно обучение и за командироване на преподаватели в Тараклийския университет. 

В рамките на визитата си Иван Паслар беше официален гост на тържествената заря проверка по повод на 145 годишнината от Шипченската епопея и поднесе цветя пред Паметника на свободата на връх Шипка. Стана ясно също, че през септември детският фолклорен ансамбъл „Габровче“ ще представя своя град на традиционния етнокултурен фестивал в Тараклия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивалът на носията в Жеравна съживява българския дух от старо време

Народни песни и танци събират любителите на българския фолклор на поредното издание на Фестивала на носията в Жеравна. Тази година събитието ще се проведе в дните от 23 до 25 август. "Облекли народни носии и прекрачили век и половина назад, в..

публикувано на 23.08.24 в 06:15

Археолозите откриха богато погребение на тракийски войн от римската епоха

Ценни и уникални археологически находки са разкрити при разкопки в землището на тополовградското село Капитан Петко войвода, съобщи БТА. Археолозите под ръководството на Даниела Агре са се натъкнали на вероятна гробница на тракийски аристократ на римска..

публикувано на 22.08.24 в 14:34

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00