Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет олимпийски медала за бъдещи астрономи и астрофизици

Снимка: mon.bg

Български ученици спечелиха пет медала – два златни, два сребърни и един бронзов, на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Кутаиси, Грузия, съобщи образователното министерство. Отличените гимназисти са се конкурирали с 240 състезатели от 48 държави. 

Златен медал заслужиха Александър Проданов от Казанлък и Явор Йорданов от София, а отбора на отличените допълват ученици от Варна и Бургас. През м.г. на олимпиадата българите отново завоюваха пет медала, но само един златен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Людмила Петкова

Очакваме през декември да покрием и критерия за инфлацията по пътя към Еврозоната

Министерството на финансите ще покрие през декември т.г. и последния критерий за присъединяване към Еврозоната – този за инфлацията. Това очакване изрази служебният вицепремиер и ресорен министър Людмила Петкова. По думите й, в двуседмичен срок след..

публикувано на 05.10.24 в 09:12

Още български граждани се завърнаха от Ливан

Първата група български граждани, изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибра у нас през тази нощ, информираха от външното ни министерство. Това е станало в тясна координация между Ситуационния център на МВнР, посолството ни в Бейрут и..

публикувано на 05.10.24 в 08:34

Предупреждение за опасни валежи в събота за 2З области на страната

В събота , 5 октомври, минималните температури ще са между 14 и 19°, в София 16°. На запад максималните ще са до 19-20°, докато над Източна България до 29-30°, в София – 20°. През деня над страната ще премине студен фронт. Локални, временно..

публикувано на 04.10.24 в 19:45