Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Миг като вечност“ с нов аранжимент от група „Фанданго“

Снимка: FandangoBG Official Video Channel

„Миг като вечност“ е създадена от двама известни и утвърдени творци – композитора Стефан Димитров и поета Георги Константинов. Оригиналът на песента се появява през 80-те години на м.в., тогава е изпълнена от група „Вариант Б“.

"По стечение на обстоятелствата песента не придобива популярност и затова след толкова години ние решихме да ѝ дадем нов живот и възможност повече хора да се докоснат до нея, защото тя го заслужава" – споделят музикантите от група „Фанданго“, автори на новия аранжимент. Те са и изпълнители на кавъра.

"Още преди да те срещна в живота си - теб съм обичал… В древни гравюри и улични фотоси, в звездна поличба, в шумни площади и празни понятия, в цирков спектакъл, по телевизия, по телепатия – теб аз съм чакал" – гласи прекрасният текст на Георги Костантинов.

Съставил: Албена Безовска
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Детският радиохор ще се бори за "Сребърна роза" на финала на хоровия конкурс на EВU

Детския т хор на БНР  е сред финалистите на престижния международен конкурс за непрофесионални хорове  "Н ека пеят народите "  под егидата на Европейския съюз за радио и телевизия . В последния етап от творческата хорова надпревара ще..

публикувано на 05.10.24 в 14:15

Оперният бас Славин Пеев празнува 20 години на сцената с концерт в София

На 5 октомври в камерна зала "България" в София Славин Пеев ще отбележи две десетилетия на сцената със знаменити арии от оперната класика. Заедно с него  пред публиката ще излезе пианистката и композитор Благовеста Константинова. В концерта ще..

публикувано на 04.10.24 в 15:10

Пловдив става столица на китарната музика

От 4 до 6 октомври Пловдив ще се превърне в столица на китарата. Това се дължи на фестивала GuitART, който за девета поредна година ще ни предложи среща със световноизвестни китаристи и нови групи с изгряващи могообещаващи таланти от различни страни...

публикувано на 04.10.24 в 08:15