Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече може да се проверява къде ще се гласува в чужбина

От 14 септември гражданите могат да проверят местата и адресите на секциите за гласуване в чужбина. Те са публикувани на сайта на външно министерство. 

Ръководителят на работната група "Избори" в министерството Иван Кондов припомни, че зад граница ще има 755 секции или с 4 повече спрямо изборите на 14 ноември 2021 г. Подадените заявления за гласуване извън страната са малко над 50 000.

Получени са разрешения за провеждането на избори във всички страни, очаква се такова и от Канада. Между 15 и 20 дни са нужни за доставката на 760 машини до 345 секции зад граница.

В Централната избирателна комисия са приключили консултациите с политическите формации за определяне на членове за секционните комисии в чужбина, като са били предложени малко над 1800 души от нужните 4200, поясни дипломатът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите от Цариброд искат отделен граничен пункт, за да стигат навреме на работа в София

Километрични опашки се образуват всекидневно през летния сезон на граничния пункт между Сърбия и България при ГКПП „Калотина“, което забавя преминаването на границата с часове. Освен неприятното и изтощително чакане за пътуващите от Западна Европа към..

публикувано на 14.07.24 в 19:58

"Да хванем иглата!" - или как в Япония се учат на българска бродерия

Уъркшоп по българска бродерия организира Ирен Величкова-Ямами - дългогодишна изследователка на това изкуството и автор на картата на България в шевици, подарена от самата нея на Националния исторически музей в София. Българката, която повече от 35..

публикувано на 14.07.24 в 08:14

Обсъждат създаване на международна асоциация на българите

Председателите на район Тараклия Лазар Дерменжи и на Съюза на банатските българи, депутатът в румънския парламент Георги Наков обсъдиха сътрудничеството и подкрепата в международни проекти, насочени към запазване на културното и историческо наследство на..

публикувано на 12.07.24 в 09:16