Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще обявят част от "Капитан Андреево" за обект на националната сигурност

Снимка: БГНЕС

Правителството подготвя решение, съгласно което части от граничния пункт "Капитан Андреево" да бъдат обявени за обект на националната сигурност, каза пред bTV служебният министър на земеделието Явор Гечев. Обществената поръчка за изграждане на държавна лаборатория на пункта ще се финансира с над 3 млн. евро. 

Политиката по отношение на държавността в пункта продължава, каза Гечев и подчерта, че уволнението на изпълнителния директор на Агенцията за безопасност на храните Христо Даскалов не е свързано с пункта "Капитан Андреево". Границата функционира нормално, контролът се осъществява само от държавата, допълни министърът.

Граничният преход “Капъкуле – Капитан Андреево“ между България и Турция е най-големият в Европа. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новата седмица започва със слънчево време

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне до умерен и постепенно ще се ориентира от юг. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 20°. Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито...

публикувано на 06.10.24 в 18:30

Земеделците в протестна готовност заради неизплатената украинска помощ

Все повече браншови организации в земеделието обявяват протестна готовност по повод неизплатените средства по т.нар. украинска помощ, предназначена да компенсира икономическите загуби заради войната. Към декларациите на зърнопроизводителите,..

публикувано на 06.10.24 в 12:26

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35