Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молдовско-румънска винена група прибави към своя каталог и българска марка

Това е първата продажба на родна винарна на чуждестранен инвеститор

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Преди дни мажоритарният дял в един от винените производители у нас беше придобит от молдовско-румънска винена група, която е сред най-големите износители на молдовско вино по света. Тя е и един от лидерите на пазара в Централна и Източна Европа. Досегашният собственик на българската винарна остава акционер с дял от 24% дял и активна роля за развитието на бизнеса.

"Разговорите за сделката започнаха преди около година, по идея на собствениците на чуждата компания, проучили нашите масиви, производствена база и екип. Разбрахме, че споделяме обща философия и желание да създаваме качествени вина от среден и висок клас – радва се изпълнителният директор на родната изба Ангел Ангелов. – Най-важната задача след окончателното сключване на сделката, е българската винарна да се разпространи много по-сериозно на международната сцена. Разбира се, част от нейната продукция ще продължи да се предлага и у нас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15