Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА санкционира Северна Македония заради поругаването на българския химн

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболната федерация на Северна Македония е глобена с 14 500 евро от УЕФА заради поведението на феновете на тима по време на мача с България от турнира Лига на нациите в Скопие. Преди началото на срещата българският химн бе бурно освиркван от трибуните на стадион "Тоше Проески", за което Северна Македония е глобена с 10 000 евро. Още 4500 е глобата за хвърлени предмети от привържениците на домакините. Македонският национал Тодор Тодороски, който получи червен картон за много грубо нарушение срещу Марин Петков, е наказан със спиране на правата за един мач. 

България спечели в Скопие с 1:0 с гол на Кирил Десподов и завърши на второ място в група C4 с 9 точки, две повече от Северна Македония.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тимчо Муцунски / Иван Кондов

Скопие иска отстъпки за вписването на българите в македонската Конституция

Отложеното действие на конституционните промени е ключово за нас, заяви македонският външен министър Тимчо Муцунски пред скопската телевизия "Сител". Той защити позицията на своето правителство, че българите трябва да бъдат вписани като малцинство в..

публикувано на 20.08.24 в 09:49
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил поздрави киевския митрополит от Московската патриаршия

Българският патриарх Даниил изпрати писмо до Киевския и на цяла Украйна митрополит Онуфрий, съобщи Българската патриаршия. В посланието пише: "Ваше Блаженство, на днешната дата точно преди 10 години бе извършено Вашето тържествено въдворяване за..

публикувано на 20.08.24 в 09:47

SOS за Боянското блато - ще оцелее ли уникалната екосистема край София от набезите на бизнеса?

Боянското блато е единствената естествена влажна зона на територията на София, която е все още дом на редица защитени видове водна растителност, земноводни и влечуги. Природното явление е разположено на 670 м надморска височина в местността..

публикувано на 20.08.24 в 08:03