Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Йерусалим и Тел Авив започва XVII Световна среща на българските медии

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 1 до 3 ноември в Йерусалим и Тел Авив ще се проведе XVII Световна среща на българските медии, традиционно организирана от БТА. Темата за дискусии тази година е "Медии и спасение". Акценти ще бъдат поставени на спасяването на българските евреи от българския народ, държава и Православна църква, както и на пътищата за "спасяването" на медиите, които служат на истината.

Форумът ще бъде открит на Божи гроб в Деня на народните будители и в навечерието на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Срещата ще се проведе хибридно – с присъствието на около 50 журналисти и медийни експерти от България и чужбина и онлайн.

Радио България също ще бъде участник в срещата чрез своя главен редактор Красимир Мартинов, който ще ни държи в течение за хода на дискусиите и ще ни срещне с представители на редица български медии зад граница.

В рамките на събитието ще се проведе вечеря с българската общност в Израел. Ще бъде връчена и традиционната награда за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

България днес - 11 септември 2024 г.

В „България днес“ ви срещаме с едни активни, млади и успешни българи, които още от ученическите си години са научили, че тайната на успеха е да не спираш да искаш да се развиваш. Калоян Миладинов, Огнян Разсадов, Филостратос Титопулос и Александър..

публикувано на 11.09.24 в 19:00