Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гасят горски пожар на българо-гръцката граница в Родопите

Снимка: стопкадър Радио Кърджали

В четвъртък се включи военен хеликоптер към гасенето на пожара близо до връх Вейката в община Кирково. От десетина дни огънят бушува в гръцката част на Източните Родопи.

В сряда вечерта пламъците отново са се прехвърлиха на българска територия над селата Тихомир, Чакаларово, Дружинци, Горно Къпиново.

През нощта десетки огнеборци са останали на терен, а пожарът е на фронт от около 15 километра във вековна труднодостъпна гора, където на места натрупаната шума е дълбока около 60 сантиметра, съобщи кметът на общината Шинаси Сюлейман. Към момента няма място за паника, съобщиха от областната управа на Кърджали.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новата седмица започва със слънчево време

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне до умерен и постепенно ще се ориентира от юг. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 20°. Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито...

публикувано на 06.10.24 в 18:30

Земеделците в протестна готовност заради неизплатената украинска помощ

Все повече браншови организации в земеделието обявяват протестна готовност по повод неизплатените средства по т.нар. украинска помощ, предназначена да компенсира икономическите загуби заради войната. Към декларациите на зърнопроизводителите,..

публикувано на 06.10.24 в 12:26

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35