Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обучителен център в Бургас позволява виртуални пътешествия чрез високи технологии

Снимка: Virteon Burgas

Отново е отворен за посещение Демонстрационният обучителен център за виртуална и добавена реалност Virteon Burgas в морския град. През летните месеци там се провеждаха само курсове по програмиране, но от началото на новата учебна година Центърът е отворен за организирани посещения на ученически класове, граждани и гости на града.

Той е създаден от Община Бургас и Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и разполага с най-съвременната техника, което позволява демонстрация на 3D обекти и 360-градусови панорамни наблюдения. Чрез тази технология посетителите могат да "отидат" на виртуална разходка в праисторическите времена, да се "гмурнат" в дълбините на морското дъно или да участват във вълнуваща "експедиция" в Амазонската джунгла.

3D уроците, от друга страна, могат да послужат на учениците и студентите в подготовката им по биология, химия, физика, природа и обществото и др. Центърът се намира в Конгресния център до Морска гара в Бургас, а посещенията стават след предварителна заявка по телефона.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Триумф за българските гимнастички в навечерието на Париж 2024

Българските гимнастички, които ще представляват страната ни на олимпийските игри, завоюваха златните медали в многобоя и в индивидуалната надпревара, и при ансамблите в последната си Световна купа преди Париж. В румънския град Клуж-Напока..

публикувано на 14.07.24 в 09:10

Ретро парад на автомобили в Кърджали

Автомобили и мотопеди с колекционерска стойност ще бъдат изложени днес в Кърджали в рамките на откриващия се Ретро авто парад. Ретро парадът е част от инициативата на община Кърджали “Дни на приятелството” и по традиция ще завърши с дефиле на..

публикувано на 14.07.24 в 07:00

Национален велотур “Момчиловци” сред красотата на Родопите

Над сто колоездачи от цялата страна ще участват днес в четвъртото издание на националния велотур “Момчиловци”, съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова. Велосипедният тур няма състезателен характер, а целта му е да бъде популяризирана красотата..

публикувано на 14.07.24 в 06:00