Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Есента се връща в нормалните си температури

Снимка: БГНЕС

В събота  минималните температури ще са от 7 до 12°, в София - 8°. Максималните стойности ще достигнат 15-20°, малко по-високи ще са в североизточните райони. В столицата максималната температура ще е около 15°. Облачността над страната ще е по-често значителна, но само на места в западните райони ще превали.

Над Черноморието  ще е облачно. Температурите ще са до 17-18°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е до 4 бала.

Над планината  облачността ще е значителна. На места в масивите от Западна България ще има слаби валежи от дъжд, по-високите части на Рила и Пирин – дъжд и сняг. Максималната температура на височина 1200 м. ще е 11°, на 2000 м. до 5°.

През новата седмица  температурите ще са близки до обичайните за първата половина от ноември. Минималните ще са между 5 и 10°, а максималните - между 13 и 18°. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конкурсът "ЕкоОбщина" – екология в градска среда

На 17 септември, след няколкогодишно прекъсване по вина на Ковид, стартира петото издание на конкурса "ЕкоОбщина – устойчив град и общество", инициатива на посолството на Франция и на Френския институт в България. Конкурсът си поставя за цел да..

публикувано на 19.09.24 в 11:40
Росен Карадимов

Само парламентът може да извади "мъртвите души" от избирателните списъци

В правомощията само на Народното събрание е да извади от избирателните списъци така наречените "мъртви души", но 50-ият парламент няма време да го направи, заяви служебният министър на иновациите Росен Карадимов. Той проведе във Велико Търново среща с..

публикувано на 19.09.24 в 09:04
Фотография на Хелга Парис. Снимка: „Гьоте институт“ - България

Изложба в София представя германската фотографка Хелга Парис

В Софийската градска художествена галерия днес от 18:00 ч. ще бъде открита изложбата "Хелга Парис. Фотографии". Кураторът Инка Шубе ще присъства лично на откриването, а на 20 септември ще направи и тур с изложбата. Макар и непознато в България,..

публикувано на 19.09.24 в 06:10