Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германска фирма проучва възможността за значима инвестиция в България

Снимка: mi.government.bg

Германска компания заяви интерес за инвестиция в енергетиката от над 1 млрд. евро в Северозападна България. Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и ръководството на „Профайн Енерджи ГмбХ“. Това би била най-голямата еднократна инвестиция, правена в историята на българската икономика, съобщиха от Министерството на икономиката.

„Можете да разчитате на пълна подкрепа на държавата за ускоряване на административни процедури при реализиране на инвестиционни намерения“, подчерта министър Стоянов. Той представи възможностите за насърчителни мерки, от които инвеститорът може да се възползва. Подготвя се Меморандум с който Профайн Енерджи писмено ще заяви интерес към инвестицията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българин ще участва в колежанския шампионат по американски футбол

Българинът Зак Стоилов прие предложението на отбора Арми Блек Найтс на военната академия на САЩ "Уест Пойнт" и през 2025 година ще се включи в най-високото ниво на колежанския шампионат по американски футбол - Дивизия 1. Преди това обаче..

публикувано на 04.07.24 в 21:35

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

До полунощ  преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. В петък , 5 юли, ще преобладава слънчево време...

публикувано на 04.07.24 в 19:35

България днес - 4 юли 2024 г.

В „България днес“ на 4 юли говорим за това как климатичните промени засягат най-уязвимите групи и за произтичащия от тях риск от бедност за много българи, разговаряме с Естер Вилемс, нидерландска хореографка и преподавателка по български народни танци в..

публикувано на 04.07.24 в 19:00