Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпадат Covid мерките извън болниците

Снимка: БГНЕС

От 16 ноември вече няма ковид мерки. Отнася се за всички институции, заяви проф. Тодор Кантарджиев пред bTV. Мерките за болниците остават. 

Доказан е първият случай на грипен вирус за България в този сезон. Той е H3N2 от типа грип А доказани вече и в Европа. Това е грипът, който направи големия епидемичен взрив в Австралия. Трябва да очакваме едно повишаване на другите респираторни заболявания, затова да не се подиграваме на хората с маска в метрото, заяви Кантарджиев. Хората със слаб имунитет да си вземат препоръчителни мерки. Вече задължителни ковид мерки няма, повтори професорът. Той съобщи, че вече има грипна ваксина за децата от 6 месеца до 19-годишна възраст, капе се в носа, посочи имунологът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 12 септември 2024 г.

На 12 септември  говорим за връзките между България и Китай в контекста на 75-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете държави. По този повод пресконференция даде посланик Дай Цинли. Продължаваме с..

публикувано на 12.09.24 в 19:00

БНР и БАН ще си сътрудничат за популяризирането на издания за сънародниците ни зад граница

Българското национално радио и Българската академия на науките подписаха Меморандум, на основата на който ще си сътрудничат и осъществяват съвместни инициативи за популяризиране на научните дейности и изследвания на академията. Документът беше..

публикувано на 12.09.24 в 15:38

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03