Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български ресторант отвори врати в сърцето на Стара Хавана

Снимка: mfa.bg

На 17 ноември 2022 г., с подкрепата на Службата на Историка на град Хавана (la Oficina del Historiador de la Ciudad de La Habana), в сърцето на кубинската столица отвори врати ресторант „България“, съобщи българското посолство в кубинската столица.

На събитието присъстваха над 100 гости – висши представители на кубинската държавна администрация, дипломатическия корпус и български граждани.

Ресторантът се намира на адрес Calle Teniente Rey 304 e/ Compostela y Aguacate, La Habana Vieja. Той ще предлага българска кухня – таратор, шопска салата, скара, баници и други традиционни за страната ни ястия. Собственикът на заведението предвижда също готварски работилници, на които ще бъдат представяни елементи и рецепти, типични за българската кухня.

Снимки: mfa.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откриваме около 720 секции за изборите в чужбина

Изтече сокът за подаване на предварителните заявления за гласуване в чужбина за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Очаква се да бъдат открити около 720 секции за гласуване извън България , като точният брой ще бъде..

публикувано на 02.10.24 в 14:50
Йерусалим, 1 октомври 2024 г.

Пред еврейската нова година Рош Хашана българите в Израел са спокойни

Българският евреин Давид Леви, който преживя ракетната атака на Иран срещу Израел в бомбоубежище, съобщи за БНР, че обстановката в страната се е успокоила с отварянето на въздушното пространство. Това е знак, че атаката е преминала, посочи..

публикувано на 02.10.24 в 10:56
Камелия Нейкова

Над 30 000 българи са заявили желание да гласуват в чужбина

В Централна избирателна комисия (ЦИК) са получени 30 688 заявления за гласуване в чужбина. Те са по-малко от тези за изборите на 9 юни, каза председателят на комисията Камелия Нейкова пред bTV. Всеки, който има право да гласува и се намира в..

публикувано на 02.10.24 в 09:38