Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев не приема оставката на главния секретар на МВР

Снимка: БГНЕС

Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции. Това обяви в своя позиция президентът Румен Радев. Той подчерта, че няма да приеме подадената оставка от главния секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров. Президентът посочи, че не приема главният комисар да понесе отговорност за натрупаните през изминалите години проблеми в системата на МВР, за преодоляването на които работи от назначението си през август 2021 г. "Професионалното ръководство на МВР не си затваря очите пред проблемите и не се опитва да ги прикрие, а работи за тяхното решаване", посочва президентът.

Напомняме, че преди дни главният секретар на МВР Петър Тодоров подаде оставка заради поредния инцидент, при който полицай пострада при задържане на нелегални мигранти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Безплатни учебници за всички български училища

Учебната 2024/2025 година ще е първата от десетилетия насам с безплатни учебници за всички ученици. По информация на БТА са одобрени 509 броя учебници и учебни комплекта по общообразователните предмети за учениците от 1 до 12 клас. Учебниците от втори до..

публикувано на 16.09.24 в 12:39

Министърът на образованието Галин Цоков приветства ученици, учители и родители за новата учебна година

По повод първия учебен ден служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков отправи поздрав към директорите, учителите и педагогическите специалисти в образователните институции, първокласниците и учениците, и към родителите. Наричайки деня..

публикувано на 16.09.24 в 12:31

"За“ или "против“ мобилните телефони – отворен въпрос в българското училище

Броени дни преди началото на новата 2024-2025 учебна година се прокрадна идеята за пълна забрана на мобилните телефони в училище. Основните мотиви за подобно решение са ниската успеваемост в училище, разсеяността на учениците и най-вече пагубните..

публикувано на 16.09.24 в 08:10