Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Български възход": Важно е съставянето на кабинет, изборите няма да решат проблемите

Снимка: БГНЕС

"От началото на консултациите мина вече месец. Предоставих достатъчно време на  парламентарно представените политически партии да излязат от конфронтацията и да намерят разумен консенсус за съставяне на кабинет. Но вместо да се занимаят с проблемите, които пряко касаят българските граждани, парламентът реши да се занимава с Изборния кодекс". С тези думи президентът Румен Радев започна последната от консултациите за съставяне на правителство с парламентарно представените политически сили - с "Български възход", преди връчването на първия мандат.Най-важно е да се състави мнозинство, което да подкрепи кабинет.

Предсрочните избори няма да решат никакви проблеми, които вълнуват гражданите и обществото, потвърди лидерът на "Български възход" Стефан Янев. Той заяви, че партията му е готова да разговаря по темата с всички парламентарни формации. Според него, коалицията, която евентуално ще излъчи кабинет, трябва да се базира на коалиционно споразумение, в което да са разписани ясни правила и приоритети.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07