Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При президента обсъдиха бъдещето на Тараклийския университет

Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев прие председателя на молдовския район Тараклия Иван Паслар. Двамата са обсъдили финансирането и бъдещето на Тараклийския държавен университет „Григорий Цамблак“. Радев заяви, че средствата, които българската държава отпуска за университета, трябва да се разходват при стриктно спазване на законовата отчетност и прозрачност. „Нужно е да се повиши интересът на младите хора към учебното заведение, което изисква включване на перспективни специалности“, заяви президентът.  

От името на българската общност в Молдова Паслар изрази признателност за подкрепата на българската държава за университета. Служебното правителство вече одобри допълнително финансиране до края на 2022 г. за висшето училище от 500 000 евро.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47

България е представена в туристическо изложение във Франция

България ще участва в започващото днес Международно туристическо изложение “Интернешънъл Френч Травъл Маркет“ (International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2024”, което ще продължи до 19 септември. Участие на информационния щанд на страната ни, който..

публикувано на 17.09.24 в 06:10
Срещата на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова в София, 13 септември 2024 г.

Румен Радев обясни липсата на македонско знаме на срещата му с президента на РСМ

Президентът Румен Радев определи като конструктивна и откровена в приятелска атмосфера срещата си с президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска- Давкова, която се проведе в петък, 13 септември, в София. Силяновска-Давкова посети..

публикувано на 16.09.24 в 15:41