Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Българска Коледа” в кипърското село Дериня

На “Българска Коледа” в кипърско “Коледно село” днес оживяват родните коледно-новогодишни традиции и обичаи чрез музика, танци и кулинарни изкушения. Представянето на страната ни в село Дериня в югоизточната част на острова е по покана кмета.

Децата от българското училище "Народни будители" от близкия град Паралимни ще представят празнична програма. Те ще изпълнят популярни коледни песни и ще разкажат на български и на гръцки език за Бъдни вечер и за коледарите. С българска народна музика и хора ще се включат също танцовият ансамбъл "Българи" от Ларнака и народният певец Добрин Добрев, който живее в Лимасол.

Коледният ни павилион ще бъде пълен с вкусове и ухание от храни и напитки, традиционни за българската празнична трапеза. Майките и бабите на децата в българското училище пък ще посрещнат посетителите с много баници, пити и коледни сладки.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българското неделно училище “АБВ” във Финландия открива новата учебна година

Новата учебна година в Българското неделно училище “АБВ” във Финландия се открива днес с тържество в двора на школото, съобщиха от образователното средище. Предвидена е кратка културна програма с приветствия и поздравителни адреси, последвана от..

публикувано на 25.08.24 в 11:44
Театрално студио

Театралното студио “Онгъл” в Болград приветства публиката с “Добре дошли у дома”

Българското театралното студио “Онгъл” в Болград, Украйна, ще пресъздаде интерактивния си спектакъл “Добре дошли у дома” на 25 август, когато градът ще отбележи 203-ата годишнина от основаването си. “ Интерактивният спектакъл разкрива културното..

публикувано на 24.08.24 в 17:20

Увеличават часовете по майчин език за етническите българи в Молдова

Етнически българи, посещаващи над 40 училища в Молдова, ще изучават още един час български език и литература през тази учебна година, предвижда програма на тамошното образователно министерство. Целта е сънародниците ни да усвоят добре литературния..

публикувано на 24.08.24 в 15:40