Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конференция в София се противопоставя на дискриминацията

Равин Менахем Марголин - председател на Европейската еврейска асоциация
Снимка: ejassociation.eu

На 5 и 6 декември в София ще се проведе Международната конференция „STOP HATE SPEECH“. Организатори са Равин Менахем Марголин - председател на Европейската еврейска асоциация и главният прокурор Иван Гешев.

С приветствие към участниците ще се обърне вицепрезидентът Илияна Йотова, и правосъдният министър Крум Зарков.

В двудневния форум ще се дискутира защитата на правата на човека и зачитането на етническата и полова принадлежност. В събитието ще участват главни и върховни прокурори от страни в ЕС и региона, висши духовници от различни вероизповедания.

„Социалните медии увеличиха поляризацията и нетолерантността, като създадоха балони, в тях тези, които мразят другите, могат да намерят обща цел“, заяви пред БТА Марголин. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07

Електронното заявление за гласуване извън България вече е активно

От 11 септември вече е активно електронното заявление за гласуване извън страната на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, съобщи БТА. То може да бъде попълнено онлайн до 24:00 ч. българско време, на 1 октомври. Срокът за..

публикувано на 11.09.24 в 10:54