Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Необходима е разяснителна кампания за влизането ни в еврозоната

Снимка: eurozone.dir.bg

При откриването на конференция „България в еврозоната“, вицепрезидентът Илияна Йотова призова за разяснителна кампания, която да отговори на въпросите и страховете на хората за ефектите от въвеждане на еврото в България. По думите ѝ липсата на информация поражда среда за скептицизъм и конспиративни теории. Това е и причината 56 % от българите да имат много сериозни съмнения по отношение на еврото, посочи вицепрезидентът, като цитира социологическо проучване на Галъп.

Конференцията е съпътствана от протест, организиран от партия "Възраждане". Костадин Костадинов и депутати от партията бяха допуснати в залата за дискусии, но протестиращите останаха отвън. Костадинов изтъкна, че протестиращите настояват за референдум, защото огромното мнозинство от българите не желаят унищожаването на лева и въвеждането на еврото. „Те изправят държавата на ръба на гражданската война“, заяви лидерът на „Възраждане“.

В същото време членове на КНСБ издигнаха плакати пред залата с настояване за по високи доходи, след въвеждане на европейската валута у нас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40