Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се надява да задълбочи диалога с държавите от АСЕАН

Снимка: president.bg

Сходството във визиите между ЕС и Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН) по редица важни глобални теми дава възможност да се продължи сътрудничеството отвъд търговско-икономическите отношения по значими въпроси като сигурност, борба с климатичните промени, устойчиво развитие. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който е в Брюксел за участие в юбилейната среща на върха ЕС-Асоциация на държавите от Югоизточна Азия. Президентът отбеляза, че България поддържа традиционни приятелски отношения с държавите от АСЕАН. "Надявам се, че днешната среща ще даде възможност за задълбочаване на диалога на най-високо политическо ниво, който беше затруднен от строгите рестрикции по време на пандемията", подчерта президентът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 август 2024 г.

„България днес“ на 27 август е посветена на изкуството и силата му да се движи с времето и да го променя. Само след ден в Созопол ще започне 40-тото издание на Празниците на изкуствата „Аполония“. Дълголетието на един от най-обичаните..

публикувано на 27.08.24 в 19:00

За два дни България трябва да определи своя еврокомисар

В писмо до председателите на парламентарните групи в 50-о Народно събрание служебният премиер Димитър Главчев се обърна с призив до 29 август да му бъдат предложени две кандидатури за български еврокомисар в следващата Европейска комисия...

публикувано на 27.08.24 в 16:12

Български ученици спечелиха пет медала на състезание по астрофизика в Бразилия

На Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Бразилия, български ученици спечелиха пет медала, съобщи Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Това е най-престижното състезание по астрофизика, а тази година в него..

публикувано на 27.08.24 в 11:20