Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново протест в МВнР срещу ниското заплащане

Протест на служители на МВнР в сградата на министерството, по време на брифинг на министъра на външните работи, 15 декември
Снимка: БГНЕС

Служители на Външно министерство отново протестираха пред сградата на ведомството с искания за достойно заплащане в системата на МВнР и достойно бъдеще на българската дипломатическа служба, съобщи БТА. Протестиращите очакват в най-скоро време първото им искане, свързано с увеличение на заплатите частично да бъде удовлетворено. Те очакват до края на тази седмица заплатите им да бъдат увеличени с 30%.

Вчера работещите в МВнР протестираха пред Министерския съвет. Преди това, на 2 декември, те обявиха стачни действия с искане за увеличение на заплатите, индексиране на командировъчните средства при дългосрочно и краткосрочно командироване и прекратяване на практиката за намаляване на основната заплата при дългосрочно командироване. Два дена преди това, на 30 ноември имаше едночасов протест за достойно заплащане, като накрая недоволните хвърлиха жълти стотинки в израз на несъгласие. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба в София ще представи изкуство, спасено от войната в Украйна

На изложба в Националната галерия - Двореца в София от 11.10.2024 г. до 19.01.2025 г. ще бъдат представени движими културни ценности (49 живописни произведения), собственост на Националния художествен музей на Украйна в гр. Киев и на музеите в градовете..

публикувано на 21.08.24 в 13:37

Летните пожари и сушата изискват спешни действия от страна на институциите

Лятото на 2024 г. година ще бъде запомнено с продължилите близо два месеца горещини, опустошителни пожари и безводие, обхванало почти цялата страна. А според данните на Европейската система за горски пожари, базирани на спътникови изображения, от..

публикувано на 21.08.24 в 12:20

2/3 от българите подкрепят демокрацията и членството в ЕС

20,8% от българите искат да живеят при авторитарна власт, други 10% са привърженици на комунизма, показва последното проучване на агенция "Алфа рисърч", поръчано от Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София. 64 на сто от запитаните подкрепят..

публикувано на 21.08.24 в 12:01