Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румънският плувец Давид Поповичи е Спортист № 1 на Балканите, Везенков е № 8

Давид Поповичи в Лима, Перу
Снимка: David Popovici, Facebook

18-годишният румънски плувец Давид Поповичи е победителят в 49-о издание на анкетата на БТА "Спортист на Балканите" за 2022 г. Единственият българин в Топ 10 - баскетболистът Александър Везенков, беше класиран на осмо място.
Поповичи спечели световните и европейските титли на 100 и 200 метра свободен стил при мъжете, като постави и нов световен рекорд на 100 метра свободен стил. Той прибави още общо десет златни медала от Световното и от Европейското първенство за юноши. Тази седмица той беше определен и за плувец №1 в Европа за сезона. 
В традиционното допитване участваха националните агенции на страните от региона - БТА (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА (Черна гора), МИА (Северна Македония), ХИНА (Хърватия), ФЕНА (Босна и Херцеговина) и АТА (Албания).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За първи път в българската експедиция до Антарктида ще има и учени от Гърция

Президентът Румен Радев връчи националния флаг на участниците в 33-ата българска експедиция до Антарктида. На церемонията в президентството знамето прие ръководителят на полярниците ни проф. Христо Пимпирев. За трета поредна година нашата..

публикувано на 21.10.24 в 15:15
Ген. Явор Матеев

България и Румъния ще командват регионален щаб на специалните операции на НАТО

От понеделник предстои да преминем последния етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи пред журналисти ген. Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции. За първи път..

публикувано на 21.10.24 в 06:00

Новата седмица започва със слънчево време

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над крайните западни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София – около 0°, а максималните –..

публикувано на 20.10.24 в 18:30