Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близките на загиналите в катастрофа у нас румънци настояват за обезщетение от над 10 млн. евро

Снимка: БГНЕС

Рекордни искове за повече от 10 млн. евро са предявили близките на загиналите румънски граждани в катастрофата край великотърновското село Куцина на 6 август т.г., съобщи кореспондентът на БНР Здравка Маслянкова. Единственият обвиняем по делото е турският шофьор на автобуса, който все още чака правосъдие в ареста.

Най-сериозната сума – над 8 млн. евро, са поискали близките на загиналата румънка Елена Чапота. Адвокатите им настояват детето на жертвата да получи 5 млн. евро, както и по 1000 евро месечна издръжка, докато исковете за майката и двамата братя на Чапота възлизат на по 1 млн. евро. Делото е насрочено за 20 януари догодина във Великотърновския окръжен съд.

Експертизи показаха, че автобусът се движил със скорост от 130 км/ч. при разрешени 80 км/ч. В катастрофата загинаха четирима румънски и турски граждани, а осем бяха тежко ранени.

.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският щанд на International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2023.

Три български общини се включват в международното туристическо изложение в Париж

Поморие, Варна и София ще представят страната ни на българския щанд по време на международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM) TopResa 2024, с още пет туристически фирми. Българското участие на форума, който ще се..

публикувано на 09.09.24 в 08:30

БЧК и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец провеждат съвместно учение

Над сто участници в доброволните екипи на Българския червен кръст за действие при бедствия и кризи, както и представители на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец ще се включат от днес до 13 сепетември в националното..

публикувано на 09.09.24 в 07:00

Седмицата започва с летни температури

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°. В планините ще бъде..

публикувано на 08.09.24 в 18:30