Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

 Войната в Украйна

Русия продължава въздушните удари срещу цивилни обекти в Украйна 

Покрайнините на Киев
Снимка: БГНЕС

След масираната атака в четвъртък с дронове и ракети срещу Украйна, руските удари бяха продължени рано в петък с дронове срещу Киев и срещу обекти в Днепропетровска и Запорожка област. 40% от жителите на украинската столица отново са без ток.  

Възможно е руските окупатори отново да прибегнат до масиран обстрел в следващите дни, за да принудят украинците да посрещнат 2023 г. в мрак. Това каза в традиционното си късно обръщение президентът Володимир Зеленски.

Най-тежка остава ситуацията на фронта в Бахмут, Соледар и цялата линия в Донецка област, отбеляза украинският президент. По думите му руснаците не са се отказали от своята "безумна" идея да завладеят Донецка област преди Нова година.

Съветничка на украинския президент заяви, че около 15 000 войници и цивилни се водят изчезнали след нахлуването на руските сили в Украйна в края на февруари.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

350 гръцки младежи учат морски специалности във Варна

Запазва се висок интересът на гръцките младежи да се обучават във Военноморското училище във Варна. В момента 350 младежи от южната ни съседка се обучават по морски специалности във Варна, съобщи за БНР Варна зам.-ректорът по чуждоезиково..

публикувано на 02.10.24 в 22:47

Дневните температури ще се повишат, над страната няма да вали

В четвъртък , 3 октомври, минималните температури ще са между 5 и 10°, в София 6°. Максималните ще са от 23 до 28°, в столицата ще достигат 25°. През деня ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Привечер от северозапад ще се заоблачава. По..

публикувано на 02.10.24 в 19:50
Заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.

Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Външното ни министерство е в постоянен контакт с посолствата ни в Бейрут, Тел Авив и Техеран. Дипломатическите ни мисии в Ливан, Израел и Иран продължават да работят. Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в..

публикувано на 02.10.24 в 15:35