Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът не прие управленската декларация на ПП 

Снимка: Ани Петрова

Без разисквания народните представители отхвърлиха управленската декларация на “Продължаваме промяната” – партията, получила от президента втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. Документът съдържа четири национални цели и мерките за тяхното постигане, около които политическата сила се опита да намери подкрепа в парламента. Само бившият коалиционен партньор “Демократична България” подкрепи декларацията. Номинираният за премиер акад. Николай Денков коментира след гласуването, че голяма част от депутатите в пленарната зала не са готови да влязат в дискусията за приоритетите на България през следващите години. От “Продължаваме промяната” вече заявиха, че ако декларацията им не събере мнозинство, ще върнат мандата неизпълнен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за..

публикувано на 11.09.24 в 15:10

По консумация на хляб България е втора в света

В световната класация България заема второ място в света по консумация на хляб, а Турция е на първо място, съобщава БНТ като цитира турския новинарски сайт "Йенигюн". Според статистиката спомената от изданието, в Турция един човек изяжда близо 200..

публикувано на 11.09.24 в 12:07