Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от 10 клас спечелиха голямата награда на Panda Labs на WWF-България

Снимка: Facebook /WWF Bulgaria

Ученици от 10-и клас от Кюстендил, които завършиха успешно обучението "Бъдещето на градовете и селата", спечелиха голямата награда на Panda Labs на WWF-България. Panda Labs е програма за млади хора, които имат амбиция да създават вдъхновяващи решения за преодоляване на сериозни екологични и социални предизвикателства. 

В заключителната част, победителите представиха идея за намаляване на топлинните вълни и превръщане на градовете в по-красиви и уютни места за живот, чрез изграждане на вертикални градини на жилищни сгради. Така, отборът на учениците спечели финансиране от 7 000 лв. за първоначални тестове на идеята си и създаване на прототип, което ще вдъхнови много млади хора да последват примера. 

До финала на Panda Labs достигнаха още няколко отбора с младежи на възраст между 15 и 25 години от няколко града на страната. По време на инициативата участниците преминаха през серия от обучителни модули, които да им помогнат в развитието на техните идеи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 Евтим Милошев

Увеличение от 20% на заплатите в туристическия сектор

20-процентов ръст на възнагражденията на хората, заети в летния туристически сезон, отчете служебният министър на туризма Евтим Милошев. Пред БНР той заяви, че недостигът на работна ръка в бранша не се дължи единствено на заплащането, което, по..

публикувано на 07.07.24 в 15:09
Николай Денков

Предложението за технически кабинет има предимства, но и проблеми

Предложението на “Демократи за силна България” за техническо правителство с третия мандат има своите предимства, но има и своите проблеми, затова трябва да се обсъди внимателно , заяви председателят на парламентарната група ПП-ДБ Николай Денков..

публикувано на 07.07.24 в 12:57

ПП-ДБ да поиска третия мандат и да предложи технически кабинет

Партия “Демократи за силна България” предлага на партньорите си от коалиция ПП-ДБ да поискат третия проучвателен мандат, за да се опитат да съставят технически кабинет, гарантиращ “ европейския демократичен, правов и антикорупционен ред и..

публикувано на 07.07.24 в 11:42